Geplaatst op 30 januari 2018 Door In categorie Nieuws

‘Ransomware’ in Brits woordenboek opgenomen

‘Ransomware’ is opgenomen in het Engelse woordenboek. De nieuwe toevoeging bevestigt de grote maatschappelijke impact die gijzelsoftware heeft.

‘Ransomware’ is één van de meer dan duizend woorden die zijn toegevoegd aan de nieuwe editie van de Oxford English Dictionary, één van de belangrijkste autoriteiten op Engels taalgebied.

Teken des tijds

Ieder jaar worden nieuwe woorden toegevoegd aan het woordenboek die op dat moment van grote maatschappelijke invloed zijn. De toevoeging van ‘ransomware’ geeft goed aan hoe belangrijk het fenomeen inmiddels is.

WannaCry

Zeker in Engeland is de impact van ransomware goed zichtbaar. Daar sloeg vorig jaar de WannaCry-ransomware hard toe. Ziekenhuizen, bedrijven en openbare instellingen werden door de gijzelsoftware getroffen, wat miljoenen ponden aan schade opleverde.

Andere woorden die zijn opgenomen in het woordenboek zijn ‘mansplaining’, ‘snowflake’, en ‘hangry’.

Tags : , , ,

Tijs is de oprichter van RansomwareVerwijderen.com. Hij werkt als freelance tech-journalist voor meerdere computerbladen en -sites, en wil met deze website slachtoffers van ransomware helpen. Meer informatie is ook te vinden op 'Over ons'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *