Geplaatst op 5 juni 2018 Door In categorie Nieuws

Derde van bedrijven: liever betalen voor ransomware dan investeren in beveiliging

Ruim een derde van alle bedrijven wereldwijd is eerder bereid te betalen voor ransomware dan te investeren in betere beveiliging. Dat blijkt uit een nieuw rapport van NTT Security. In de meeste gevallen is dat omdat het losgeld goedkoper is dan investeringen.

Het rapport werd uitgevoerd door beveiligingsbedrijf NTT Security. In het onderzoek werden 1.800 bedrijven van over de hele wereld ondervraagd.

Iets meer dan 30% van de ondervraagde bedrijven zeggen dat ze zouden overwegen het losgeld te betalen wanneer zij slachtoffer worden van ransomware. Nog eens 16% zegt niet zeker te weten wat zij zouden doen.

Wilt u zelf weten wat u moet doen bij een ransomwareaanval? Of wilt u zorgen dat uw bedrijf beter voorbereid is tegen ransomware? Doe dan mee aan de cursus ‘Ransomwareherkenning en -bestrijding.

Betalen > voorkomen

De bedrijven verkiezen in dat geval betalen voor ransomware boven het investeren in extra beveiliging. Dat kunnen bijvoorbeeld trainingen voor het personeel zijn, extra werknemers die zich met patches bezig houden, of betere apparatuur.

Lees ook: ‘Moet u wel of niet betalen voor ransomware?

Vooral bedrijven in Westerse landen kiezen liever voor betalen dan voor investeringen. Het gaat voornamelijk om Noorse, Franse, Duitse en Oostenrijkse bedrijven.

Ransomware werkt

Ransomware is nog steeds één van de meest succesvolle vormen van cybercrime. Dat komt onder andere omdat veel slachtoffers bereid zijn te betalen voor ransomware – een conclusie die dit rapport weer ondersteunt.

Lees ook: ‘Waarom werkt ransomware?’

Goedkoper

In veel gevallen is het voor bedrijven goedkoper om het losgeld te betalen. Zelfs als een bedrijf goede backups heeft kan het meer geld kosten die terug te zetten, omdat dat veel tijd en mankracht kost. Daarbij is er natuurlijk wel altijd het risico dat de ransomware na betaling niet wordt verwijderd.

De cursus ‘Ransomwareherkenning en -bestrijding’ is speciaal opgezet voor organisaties die zich willen voorbereiden op ransomware. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Tags : ,

Tijs is de oprichter van RansomwareVerwijderen.com. Hij werkt als freelance tech-journalist voor meerdere computerbladen en -sites, en wil met deze website slachtoffers van ransomware helpen. Meer informatie is ook te vinden op 'Over ons'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *